Integratief

Ik werk integratief, maar wat is dat? Met integratieve coaching en therapie help ik je te kijken naar waarom je doet wat je doet of waarom je voelt wat je voelt. Een laagje dieper dus dan alleen gedrag.

Wat je doet staat namelijk in verbinding met wat je voelt, wat je denkt en wat je gelooft over jezelf (of anderen). Dat kunnen onbewuste motors zijn achter je gedrag, en als je daar wat mee kunt, kun je veranderen op een diepere laag.

Soms ook wijzen lichamelijke klachten die niet goed te verklaren zijn op onderliggende patronen in denken, voelen en doen, waar het eigenlijke probleem ligt. Je lichaam wijst je op iets wat aandacht nodig heeft. Door te leren luisteren naar die signalen kunnen de lichamelijk klachten minder worden.

Een integratieve benadering betekent dus een benadering van jou helemaal. Denken, voelen, doen, maar ook je eigenschappen en talenten, je geschiedenis, je sociale omgeving, lichaam, geest, emoties, spiritualiteit, kortom je hart en ziel.

Daarnaast betekent een integratieve benadering dat ik kennis en oefeningen inzet uit verschillende stromingen in de psychologie.

 

Wat kun je verwachten als je je bij mij aanmeldt voor coaching of therapie?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf nog niet helemaal duidelijk hebt wat je vraag is. Dat is niet erg, daar kunnen we samen naar op zoek gaan. Belangrijk is dat je voelt dat je het anders wilt en dat je de bereidheid hebt om dingen aan te pakken. Veelgehoorde klachten/vragen zijn stress- en burn-outklachten, onzekerheid, moeite met grenzen stellen, moeite met balans houden, angst, perfectionisme, relaties die niet lekker lopen, verlies van iets of iemand van wie je houdt en hoe daarmee om te gaan.

 

Vind je het fijn om eerst even telefonisch kennis te maken? Dat kan natuurlijk. Voel je dan vrij om me te bellen:

06 44301454

 

En dan

Als je je vraag helder hebt kunnen we bedenken waar je heen wilt. De eerste twee sessies gebruik ik om een goed beeld te krijgen van jou, de klacht waar je wat mee wilt doen, en je krachten en geschiedenis. En van wat je wilt bereiken, je doelen dus. 

Halverwege het traject neem ik een moment om te evalueren met je of we op de goede weg zitten.

Aan het eind sluiten we de coaching of therapie af met een afsluitende sessie. Ik vind het belangrijk om goed af te ronden wat we gedaan hebben, zodat je optimaal mee kunt nemen wat je geleerd hebt.

Belangrijk in hoe ik werk vind ik ruimte geven. Ik wil naar je luisteren en daarmee ruimte creëren voor jou en waar jij mee wilt komen. De dingen waar je mee worstelt, maar ook je krachten, talenten, je geschiedenis.

Dat geeft jou de mogelijkheid om jezelf te horen en om samen de weg naar verandering te vinden.